Rdeči veter - Oktober 2015Kazalo

5

Nismo in ne bomo pozabili

Tina Žigon

 

7

Tolminski žvižgači

Lojze Podobnik

 

10

Beda duha kapitalizma in njegova jesen

Dušam Rutar

 

13

Proti TTIP in Ceti

Rok Kralj

 

15

Pesnik – Franc Živič

Uredil Lojze Podobnik

 

17

Slo po medijih

Bogdan Avbar

 

21

Saher in mi

Igor Mlakar

 

26

Pet naukov ustavnega sodišča

brez družbene odgovornosti

Lojze Podobnik

 

27

Manifest za bodočnost

Dušan Rutar


Evropska (ne)kultura

                                                         

Janez Muhvič, 
predsednik KPD Komunist

Najširša definicija človeške kulture pravi, da je to vse, kar je človeštvo ustvarilo. Torej enako velja za Evropo, kot za vse ostale dele sveta, kjer prebiva človek. Vsaka hiša, vas, mesto, dežela, država in celina imajo svojo kulturo. Ker smo ljudje optimisti, si pod pojmom kulture predstavljamo samo tisto kar je najlepše, najbolj polno duha, človeškosti in temu podobno. In prav je tako. Vsaj z vidika preživetja. Sicer ne bi bili zadovoljni ne s seboj ne s predniki in ne z nikomer. Pod pogojem, da razmišljamo človekoljubno, v prvi vrsti svobodoljubno.

Kultura, ki nima prostora za svobodomiselnost in človekoljubje ni kultura, je samo le kultura, ki se vse bolj  kaže, kot nasprotje kulture: In prav v to smer vleče ta bajna evropska, da smo na jasnem, anglosaško razglašena kultura. Ali so potem Michelangelo, Petrarka, Jean Paul Sartre, Tolstoj, Dostojevski, Andrić, Kosovel, Cankar … in Prešeren, umrli zastonj.

Evropa je krščanska dežela in takšno jo je brez dvoma napravilo krščanstvo, ki je temelj zahodne civilizacije. Hvaljeno in s pravico na vse, kar mu iz tega pritiče, če le ima glavni štab materialno bogastvo, posvetno moč preko moči in legalizirane (ne) pravice upravljati z dušami in telesi ne mislečih, naivnih ali s pametjo prikrajšanih, a pod nadzorom čvrsto discipliniranih služabnikov in ob izdatni pomoči hinavcev in sprevržencev v vrhu državnih, danes v odnosu do lastnikov kapitala ter moči do lastnih narodov vazalskih aparatov, preko trupel narediti vse, da bo po kanonih, ki v glavnem za njih ne veljajo. Zelo demokratično –- po musolinijevsko, hitlerjevsko, rožmansko in ruplovsko.

Evropejci so po Ameriki pobijali domorodce, kradli njihovo zlato in ga vozili v zakladnice svojih gospodarjev. Za odpustke, za večni raj tako na zemlji kakor v nebesih.

Evropejci so takoj po prihodu v Ameriko izpeljali prvi genocid nad domorodci –  Indijanci.

Evropejci so to nad domorodci počeli v Avstraliji do pred par desetletij  nazaj.

Evropejci so v kolonijah širom sveta zasužnjili milijarde ljudi. Evropska kultura se kaže v Afriki, kateri še zmeraj ne da dihati.

Evropejci so Indijo in njene sosede potisnili med svoje sužnje. Za zmeraj.

Evropejci so lovili črnce po Afriki in jih prodajali za sužnje v zibelko demokracije ZDA. In ti sužnji so za vedno ostali »obarvani« (coloured), kot jih tam toplo človeško imenujejo, predvsem pa sužnji za vse čase in to v zibelki demokracije, ki krade, pobija in uničuje ves svet: V tej zibki zla se prisega na Biblijo.

Mussolini je bil Evropejec, Hitler je bil Evropejec, Breivik je še vedno Evropejec in kar velika kopica podobnih so še vedno Evropejci ali imajo vsaj močno evropejsko korenino.

 SLOVANI nikoli nismo imeli kolonij … Res pa je, da so nas na silo prekrščevali, ubili našo Vesno … Po svetu še vedno lezejo prekrščevalci, ki jih imenujejo misijonarji in jih predlagajo za Nobelove nagrajence! Sedaj pa Evropska kultura zganja vik in krik o »potencialnih« islamskih prekrščevalcih – beguncih pred evropskim zlom, ki jih je izgnalo od doma!

Sledeč poti od evropskega izvira krščanstva in njegove kulture, kot »zahodne civilizacije«, je torej prav krščanska Evropa kulturno ubila Gadafija, kulturno zanetila požar v Severni Afriki, na Bližnjem vzhodu, Na srednjem vzhodu, na Daljnem; v Latinski in Južni Ameriki, razrušila ali poskuša uničiti vse države do temeljev kamorkoli stopi njena noga. Evropa je mimo OZN bombardirala BiH, Srbijo, Kosovo in Črno goro z nuklearnim orožjem. In naša vojska je tudi krščanska pod patronatom krščanskih kuratov z generalskimi čini. In naša krščanska vojska je pomagala pri »implantaciji demokracije« ter evropske kulture.

Krščanska Evropa je vodila križarsko vojno, ki jo tako zelo želi izbrisati iz zgodovine, a jo danes še bolj intenzivno vodi.

Iz evropskega središča krščanstva je v času druge svetovne vojne prišel nalog za boj proti komunizmu. Organizator tega boja je zanetil bratomorno vojno tudi na naših tleh, kjer je sodeloval s Hitlerjem in Mussolinijem in tako kot vedno in brez izjeme s črnimi, nevarnimi silami za človeštvo. Še danes se to počne in samo vprašanje časa je kdaj bojo zapokale protikomunistične puške.

Kapitalizem, njegov fašizem in nacizem, kolonizacija in suženjstvo so izvirni izum evropske kulture. Za Duceja je ob njegovem ustoličenju tedanji papež vzhičeno dejal, da ga je sama božja previdnost prinesla tam kamor ga je. Nič manj ni sodeloval s pobožnim španskim klavcem Francom. Kako se je v Španiji znebil islama pa  tako in tako vsakdo ve.

V zadnjih nekaj letih je zahodna (ne) civilizacija povzročila toliko gorja, kolikor ga ves svet ni v vsej svoji zgodovini do zdaj. In še stopnjuje ga: Milijonske reke beguncev se valijo v središče te civilizacije. Pretentani  so, kako je  Evropa dobra in ljudem koristna.

A središče zahodne civilizacije jih ne sprejema. Otepa se jih na vse načine. Najbolj seveda tisti, ki so zasužnjili njihove dežele, v prvi vrsti Velika Britanija. Najbolj krščanska država na svetu Poljska jim je na glas prepovedala vstop. Vse kaže, da še zmeraj velja načelo blaženega in svetega Ambrozija, tistega papeža, ki je zahteval, da se vse, ki niso kristjani – brezverce in Jude – enostavno pobije. In tega niso nikoli obsodili in se odrekli tem načelom. Zelo krščansko, mar ne! Še vedno delajo po načelu: LJUBI BLIŽNJEGA SVOJEGA. Za sedanjo vero vseh ver je najbolj pomemben DENAR.

Povsod se pojavljajo strah zbujajoči nagovori, ki so podkrepljeni s klerofašističnimi nagovori, ki nas opozarjajo, kako se v Evropo valijo muslimanski teroristi, ki nam bodo uničili krščansko vero, naš kulturni temelj, posilili žene, dekleta in otroke…

Pojavljajo se gibanja v bran zahodni (ne)civilizaciji), odkrito se nadlegujejo in napadajo tisti, ki so pribežali misleč, da bodo vredni enakopravne človeške obravnave. A ne vedo, da tudi kristjani v krščanskih deželah niso več ljudje? So samo delovna sila. Sužnji.

Kako naj bomo ponosni na to civilizacijo???

Tolažim se s tem, da sem SLOVAN in osvajalski ter zatiralski geni niso v moji naravi.

Ne bom sedal kar tako!!!