Novice‎ > ‎

USTAVIMO ŠKODLJIVE TRGOVINSKE SPORAZUME TTIP, CETA IN TiSA!

objavljeno: 7. okt. 2014 02:01 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 7. okt. 2014 02:06 ]
https://www.facebook.com/events/388753461282237/

Facebook Twitter Google+ 

11. oktobra 2014 SKUPAJ Z VSO EVROPO VSTANEMO

PROTI nastajajočim tajnim trgovinskim sporazumom, ki radikalno odstranjujejo ovire za sklepanje poslov in jih postavljajo nad osnovne pravice Človeka, kot so pravica do zdravja, zdravega okolja in celo do pitne vode. 

PROTI sporazumom, ki zmanjšujejo suverenost držav, kjer bi bile na račun Človekovih pravic zaščitene pravice Posla. 

Že nekaj let se naša država v tajnosti pogaja z ZDA, Kanado in 50 članicami WTO vsaj za tri sporazume, v katerih se namerava zavezati za podreditev osnovnih človekovih pravic svojih državljanov globalnim kapitalskim interesom. 

- TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) oz. Čezatlantsko partnerstvo za trgovino in investicije (med EU in ZDA).
 
- CETA (Comprehensive Economic Trade Agreement) oz. Celovit gospodarsko trgovinski sporazum (med EU in Kanado). Uskladitev zakonodaj, npr. o uporabi pesticidov in kontroli nad GSO. Podelitev pravice korporacijam, da bodo lahko ločeno od sistema javnega sodstva tožile države, če se bo zaradi zakonodaje zmanjšal pričakovan dobiček. CETA je že sklenjen, čaka še na podpis Evropskega Sveta in Evropskega Parlamenta.

- TiSA (Trade in Services Agreement) oz. Sporazum o trgovini in storitvah (med 50 državami članicami WTO). 

Liberalizacija in deregulacija trgov, komercializacija in s tem omejitev dostopa do javnih storitev, kot so zdravstvo, izobraževanje, sociala, pokojnine, energija, komunala in celo pitna voda! Prost dostop tujim bankam do trga držav podpisnic, ki se ga ne sme ovirati niti med finančno krizo ali zaradi zaščite državljanov. Vsebina sporazuma naj bi še 5 let po uveljavitvi ostala skrita pred javnostjo. Del sporazuma je junija letos razkril Wikileaks.

SMRT KORPORATIVIZACIJI OZ. POTRGOVINJENJU VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA!!! ŽIVELA SVOBODA IN PRAVICA DO ČLOVEČNOSTI TER DO NARAVNIH VIROV!!

11. oktobra 2014 ob 10. uri zbor na Prešernovem trgu! 
Ob 11. uri povorka izpred Prešernovega spomenika. 
Pred shodom bodo delavnice. Več informacij sledi!

Od ponedeljka, 6. oktobra na Prešernovem trgu stojnica Koalicije proti tajnim sporazumom! 

PRIDITE, DELITE, POVABITE SVOJE PRIJATELJE!

Koalicija proti tajnim sporazumom!

ZA ČLOVEKA!!


PUNTARJI SMO DEL MEDNARODNE KOALICIJE ZA ZAUSTAVITEV ŠKODLJIVIH TRGOVINSKIH SPORAZUMOV