Novice‎ > ‎

Proti tajnemu dogovarjanju v korist korporacij

objavljeno: 19. apr. 2015 12:46 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 19. apr. 2015 12:50 ]
Proti sklepanju sporazumov v škodo ljudstev Evrope

Prostotrgovinski sporazumi prebivalcem ne prinašajo ne prostosti in ne priložnosti za boljše življenje, pač pa mednarodnim korporacijam omogočajo prostost pri izkoriščanju delovne sile, naravnih virov, neomejeno svobodo pri izpodrivanju lokalne ustvarjalnosti, izogibanje davkom, predpisom na področju zaščite človekovih pravic, pravic delavcev in varovanja okolja. Teh sporazumov ne pišejo ljudje, ki bi želeli svojim sodržavljanom dobro, pač pa jih pišejo korporacijski lobisti, korporacijski pravniki in uradniki, ki namesto javnemu interesu, služijo lastnemu pohlepu in interesu oblastnikov. Politiki, ki bodisi podpirajo ali se delajo nevedne in nevtralne, delujejo v nasprotju z voljo in v škodo ljudstvu, ki jim je zaupalo javno funkcijo. Namerno in zavestno s tem prepuščajo suverenost svojih dežel brezobličnim tvorbam finančnih aristokracij, katerih edini cilj in smisel je povečevanje dobičkov in dodatna koncentracija kapitala, s tem pa tudi moči, v rokah peščice vladarjev novega svetovnega reda.

Tajnost, s katero ščitijo dogovarjanje za zaprtimi vrati, je zgolj dokaz več o pravi nameri oblastnikov.

Kljub tajnosti, smo sporazume razkrili in njihova vsebina je še dodaten razlog, da jih bomo tudi razbili. Že skoraj 2 milijona Evropejcev se aktivno upira sporazumom.

Facebook Google+ Twitter

Zahtevamo:

·       Takojšnjo ustavitev pogajanj, dokler ljudstvo Evrope ne odobri smernic in ne postavi meja do katerih smejo pogajalci.

·       Razkritje celotne vsebine sporazumov in javna razprava o namenu, ciljih in posledicah posameznih dogovorov.

·       Demokratizacijo celotnega procesa, kar pomeni, da ne dovolimo, da se mimo demokratično izvoljenih teles in mimo evropskega pravosodja o sporih med državami in investitorji odločajo korporacijski sveti, katerih moč naj bi bila večja od državne in evropske zakonodaje.

·       Dosledno spoštovanje zakonodaje na področju zaščite človekovih pravic, pravic delavcev in varovanja okolja. Ne dovolimo zmanjševanje standardov in regulacij v korist korporacij.

·       Ne dovolimo deregulacije in privatizacije javnih storitev in ne dovolimo odprodaje državnih deležev v podjetjih.

 

Pridružite se nam v skupnem boju!

Puntarji - gibanje za aktivno državljanstvo


Foto: Bojan Stepančič