Novice‎ > ‎

PRIŽGIMO PLAMEN REVOLUCIJE

objavljeno: 21. okt. 2014 12:40 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 21. okt. 2014 12:43 ]
Pridružujemo se gibanju 29. oktober, ki pravi v svoji izjavi:
"Eni pravijo, da nimamo razloga za protest. V bistvu nimamo razloga, da ne bi protestirali."

29. oktobra ob 16:00 bomo oblastnikom pokazali, da ne pristajamo na razprodajo naših delovnih mest, na uničenje javnih storitev. Zagotovo pa bomo storili vse, da izstopimo iz škodljivih trgovinskih sporazumov, ki postavljajo interes kapitala pred interes ljudi.


Na Kongresnem trgu v Ljubljani bomo tretje leto zapored zahtevali enako:

Pravno in pravično državo - Socialno in solidarno družbo

Prodali so nam letališče, na vrsti je Telekom Slovenije. Predsednik vlade, ki je pred volitvami obljubljal, da bo država v svoji lasti obdržala vsaj strateško infrastrukturo, najprej razprodaja prav slednjo. Res je, da oboje ostaja v rokah države, vendar država, ki si že lasti brniško letališče in ki si v nekaj mesecih lastila tudi Telekom Slovenije je Nemčija. Miro Cerar prodaja slovensko strateško infrastrukturo Nemčiji. Prodaja jo za denar, ki ne bo pokril niti nekajletnega dobička, ki ga sedaj vplačuje to isto podjetje državi. S prodajo Telekoma, bomo izgubili na stotine delovnih mest, prispevke, ki iz tega naslova polnijo proračun, pokojninsko in zdravstveno blagajno. Izgubili bomo razvojno jedro v podjetju, strateške dobavitelje Telekoma pa bodo izbirali tujci. Poleg delovnih mest v Telekomu, bodo usahnila mnoga slovenska tehnološka podjetja, ki so danes partnerji Telekoma. Hkrati pa država ne naredi ničesar, da bi povrnila vsaj del tistega, kar se je preko škodljivih kreditov v procesu tajkunizacije vrnilo v Slovenijo.

ZATO POZIVAMO - USTAVIMO OBLASTNIKE - USTAVIMO CERARJA

Dokler v Sloveniji ne dobimo vlade, ki bo dejansko v službi ljudstva, bo Slovenija postajala vse bolj ZLOvenija za svoje državljanke in državljane.
Vsak izmed nas ima dolžnost do sebe, svojcev, prijateljev in do prihodnjih rodov, da se po svojih močeh seznani in uči, ter na osnovi tega znanja upre neoliberalni tiraniji.

Upor proti sistemu ni le ustavna pravica, upor je v današnjem času dolžnost!

Facebook Twitter Google+