Novice‎ > ‎

Kje se konča pieteta in začne nova krivica?

objavljeno: 4. okt. 2016 12:50 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 4. okt. 2016 12:57 ]
'Slava junakom' je pisalo na vencih v čast posmrtnim ostankom iz Hude jame.
Pred
sednik 'vseh' Slovencev Borut Pahor in ministrica Anja Kopač Mrak sta v znamenju tega posvetila počastila umrle.


In kdo so bili ti junaki? Po mnenju večine zgodovinarjev, kosti pripadajo Ustašem in tistim, ki so se skupaj z njimi umikali proti Avstriji. Tistim Ustašem, ki so 'junaško' pomorili na tisoče Hrvatov, Srbov, Slovencev in drugih dejansko nedolžnih ljudi. Med njimi ogromno otrok, žensk, celo 6 katoliških duhovnikov, ki so bili dovolj pogumni, da so se uprli fašističnemu divjanju. 

Taborišče Jesenovac je celo med Nemci veljalo za eno najbolj krutih in 'učinkovitih' tovarn smrti.
Za Boruta Pahorja, Anjo Kopač Mrak in falango politikantov, so bili ti Ustaši junaki. Za nas so krvniki in zločinci.
Junaki pa so bili kvečjemu njihove žrtve, zagotovo pa tisti, ki so se jim uprli in jih premagali ter s tem nam dali življenje.

In ne, ne gre za spodrsljaj, kot ni šlo za spodrsljaj, ko je predsednik Pahor počastil postroj paravojaške Janševe enote ob sliki, s katere je Hojs pred tem odstranil rdeče zvezde, ki so jih nosili pripadniki originalnega postroja. In kot ni slučaj, da v Grahovem, v posmeh celotnemu svetu, stoji spomenik, kjer je enota domobrancev, ki je delovala v sklopu zločinske SS, poimenovana kot slovenska vojska.


Sprava je bila že davno dosežena, sedaj pa Borut Pahor in ostali politikanti skrunijo spomin na žrtve teh svojih 'junakov' in kličejo k uporu njihove potomce. To ni sprava, to je ponižanje človečnosti in zanikanje zgodovinske resnice.Pravi junaki ležijo v neoznačenih grobovih sredi gozdov, njihov pepel pokriva tla nacističnih taborišč smrti in njihova kri gnoji zemljo, kjer so nekoč divjale fašistične horde.Preklet bodi izdajalec domovine!Facebook Google+ Twitter