Novice‎ > ‎

IZJAVA V PODPORO PROTIVLADNIM PROTESTOM V ČRNI GORI

objavljeno: 21. okt. 2015 03:59 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 21. okt. 2015 04:03 ]

19. oktober 2015

 

Drugo za drugim se ljudstva nekdanje SFRJ prebujajo iz potrošniškega sna v morečo realnost neoliberalnega totalitarizma. Namesto obljubljene demokracije novonastalim državam vladajo samozvane elite, ki se medsebojno podpirajo na oblasti. Namesto obljube o priložnosti, rasti in razvoju, se uničuje in v nepreglednih postopkih razprodaja nekdanje družbeno premoženje; podjetja, infrastruktura, javne sisteme. Na državljane pa se prenaša breme velikanskega javnega dolga, ki je posledica divje privatizacije in nepoštenega zadolževanja preko katerega so obogateli posamezniki.

V zadnjih dneh se je uprlo ljudstvo Črne gore in na ulici zahteva konec vladavine t.i. Demokratične partije socialista, ki je pod vodstvom Mileta Djukanovića sinonim za totalitarno vodenje države v interesu ozke klike, ki si je prilastila vse kar ni bilo možno uničiti ali prodati.

Puntarji, člani četrtega bloka Združene levice, izražamo vso podporo ljudstvu Črne gore v boju zoper oblastnike in si želimo, da bi se v tem boju izoblikovala nujno potrebna skupna razredna zavest vseh zatiranih slojev Črne gore. Vrednote socializma in neposredne demokracije so tiste, ki dolgoročno zagotavljajo družbeni razvoj na temelju sodelovanja, solidarnih medčloveških odnosov in v sozvočju z naravnimi danostmi. Vztrajanje pri teh vrednotah je tudi jamstvo, da se revolucionarno vrenje ne bo zadušilo v brezidejnosti zahtev in raznolikosti interesov posameznih vstajniških skupin, koristi pa bo požela neka nova ali celo obstoječa politična elita, ki bo zgolj zasedla izpraznjene položaje, resnični nadzor pa bo še vedno v rokah istih oblastnikov.

 

Puntarji, gibanje za aktivno državljanstvo


Facebook Google+ Twitter