Novice‎ > ‎

GRAHOVO - Poklon žrtvam nacizma ob dnevu začetka 2. svetovne vojne na slovenskih tleh

objavljeno: 26. mar. 2016 13:53 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 26. mar. 2016 14:02 ]

VABILO

Grahovo, sreda 6.4.2016 ob 17:30

V sodelovanju z ZZB NOB Slovenije, ZZB Cerknica in številnimi drugimi Zvezami združenj borcev za vrednote NOB ter člani in posamezniki tudi letos vabimo v Grahovo pri Cerknici, da počastimo spomin na vse žrtve druge svetovne vojne. 

Slovenski narod je bil s strani nacifašistov obsojen na uničenje. Ozemlje, ki danes tvori Republiko Slovenijo, je bilo razkosano med Nemčijo, Italijo in Madžarsko. Domači izdajalci so prisegli zvestobo okupatorju in začeli bratomorno vojno proti tistim, ki so se okupaciji uprli.

Zgodovina naj nam bo učiteljica, ne pa predmet aktualnega politikantstva ter zaslepljenega maščevanja tistih, ki so enkrat že izdali svoj narod in bili poraženi ter za grozodejstva, ki so jih zagrešili, tudi kaznovani. Novi rodovi smo jim odpustili, ne bomo pa pozabili in jim dovolili, da Slovenijo še enkrat prodajo tujcem.

Hkrati izrekamo ogorčenje ob politiki, ki je dovolila, da v Grahovem stoji zid sramote, postavljen v čast na tem mestu poraženi nacistični vojaški formaciji, ki s svojo groteskno kolosalnostjo zastira pogled na obeležje v spomin žrtvam narodnoosvodilne vojne. Slovenija je verjetno edina država povojne Evrope, ki dovoljuje postavljanje obeležij, s katerimi se slavi vojaške enote pod neposrednim poveljstvom zloglasne nacistične SS. Še več, politiki so tisti, ki dovolijo, da se to enoto pod poveljstvom nacistične SS poimenuje z nazivom slovenska vojska in da se med umrle zapiše imena, ki mednje ne sodijo, še živečim svojcem pa država odreka pravico do izbrisa imen svojih prednikov s tega sramotnega obeležja. Pohlep po moči in oblasti, ki vodi politike v tako zavržna dejanja, ne more biti opravičilo za odgovorne v uradih in na drugih javnih položajih, ki bi kot prvi morali preprečiti skrunitev spomenikov žrtvam nacizma in ki bi morali preprečiti postavljanje obeležij, s katerimi se poveličuje nacizem, fašizem, izdajstvo in s katerimi se poskuša v nekem novem času izpeljati kar okupatorjem ni uspelo v štirih letih vojne, ki se je začela na tisti žalostni 6. april 1941, ko so se nad naše kraje zgrnile grozote druge svetovne vojne.


Puntarji, gibanje za aktivno državljanstvo

OBVESTILO

ORGANIZIRAN JE AVTOBUSNI PREVOZ NA RELACIJI

ŠENTJERNEJ (odhod ob 14.30) -  NOVO MESTO - GRAHOVO.

Prispevek 8 EUR

Prijave na telefon  051 611 955

Deli dogodek in povabi prijatelje!


Facebook Google+ Twitter