Novice‎ > ‎

Govor Puntarjev na shodu Begunci dobrodošli

objavljeno: 28. feb. 2016 13:25 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 28. feb. 2016 13:27 ]
Kotnikova, 27.2.2016


Vladajoče elite so politikantsko kupčkale s človekovimi pravicami in namerno popuščale pred vse bolj agresivno populistično desnico. Mlačni odziv predsednika vlade in predsednika države na orgijo nacionalističnega domobranstva v Šenčurju in ksenofobne izpade v Kranju, Logatcu in Vrhniki, ne more popraviti škode, ki so jo v družbi naredili z represijo nad begunci, s postavitvijo žiletkaste žice na meji s Hrvaško, s histeričnimi ukrepi in podeljevanjem policijskih pooblastil vojski. S tem, ko so načrtno širili strah pred ljudmi, in se niso zoperstavili sovražnemu govoru, so dovolili, da se je sovraštvo prelilo na ulice. 

Ko fašizem postane sprejet kot nekaj normalnega, je naša dolžnost, da se upremo.

In danes je naša dolžnost, da zasedemo ulice in z njih preženemo sovraštvo.


Avtor fotografije: Bojan Stepančič

Tovarišice in tovariši, mi smo današnji proletariat tako imenovane družbe blaginje. Naše sestre in bratje, ki bežijo pred vojnim in gospodarskim opustošenjem, so proletariat držav v katerih je neoimperializem uničil celotno družbeno strukturo.

K nam prihajajo v upanju na boljše življenje ne da bi se zavedali, da v kapitalizmu za proletariat boljše življenje ne obstaja!

S tem, ko jih sprejemamo , gradimo družbo bodočnosti. Družbo svobodnih in strpnih ljudi.

Zato PUNTARJI pozivamo k ustavitvi rasističnih napadov!

Pozivamo k izstopu iz vojaške organizacije NATO, ki je orodje širjenja imperializma in sredstvo s katerim si finančna aristokracija podreja svet.

Zahtevamo umik vojske iz civilne sfere, ukinitev policijskih pooblastil, ki so jim bila dodeljena in odstranitev žiletkaste žice z meje.

Pozivamo

· k miru in doslednemu uveljavljanju politike sožitja različnosti

· k aktivnemu delovanju za prekinitev sovražnosti na vojnih področjih

· k mednarodni pomoči pri obnovitvi uničene infrastrukture

· in vzpostavitvi človeka dostojnih življenjskih razmer v deželah, ki so postale žrtve vojne svetovnih oblastnikov za naravne vire.

Smrt fašizmu - Svoboda ljudem!
Avtor fotografije: Bojan Stepančič