RETUŠIRANJE ZGODOVINE

objavljeno: 25. dec. 2014 04:40 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 25. dec. 2014 09:43 ]
Organizator prireditve ob obletnici prvega postroja Slovenske vojske je poskrbel, da se na sliki, ki je prikazovala prvi postroj Slovenske vojske, niso videle rdeče zvezde, ki so jih pripadniki prvega postroja nosili na svojih uniformah.
Proslave se je udeležila vrsta funkcionarjev te države, vključno s predsednikom države, pod retuširano sliko pa je bila postrojena četa v uniformah Slovenske vojske.

Brisanje rdeče zvezde je le še en poskus več, da se zakrije prava narava tedanjega boja Slovenk in Slovencev in da se poskuša novim rodovom zakriti nasilje, ki so ga oblastniki izvedli nad prebivalci te dežele, ko so željo po osamosvojitvi izkoristili za nebrzdano ropanje in prisvajanje nekdaj skupnega premoženja. Kar se je začelo ob trgovanju z orožjem, se je nadaljevalo z divjo privatizacijo in danes ti isti, v imenu države, prodajajo še zadnja podjetja, infrastrukturo in javne storitve. Vse tisto kar naj bi prebivalcem te države omogočalo dostojno življenje v neodvisni, socialni in človeku prijazni družbi.

Zato je tem ljudem rdeča zvezda, pod katero so se okupatorju uprli zavedni Slovenci v drugi svetovni vojni in pod katero so se zavedni Slovenci uprli velikosrbskemu hegemonizmu  leta 1990, tako zelo v napoto. In zato jo brišejo celo s slik, ki so dokument zgodovine.

Zato protestiramo proti laži. Protestiramo v imenu vseh tistih, ki smo pripomogli k osamosvojitvi Slovenije z željo, da bi živeli v državi socialne pravičnosti in medčloveškega spoštovanja. Protestiramo v imenu teh, ki so v tistem težkem času ponosno nosili rdečo zvezdo.

In zato pozivamo Urad predsednika države, Ministrstvo za obrambo, Generalštab slovenske vojske, poslance Državnega zbora in ostale funkcionarje, ki so se udeležili proslave, da pojasnijo svojo vlogo v tej prevari in povejo svoje stališče do tega sramotnega dejanja. Hkrati pozivamo tudi slovenske medije, še posebej nacionalni radio in televizijo, da o prevari obvesti javnost, državno tožilstvo pa, da preveri, če je to dejanje v nasprotju z zakoni Republike Slovenije.
  
Prevara


Originalna slika, ki je bila v retuširani obliki uporabljena na proslavi dne 20.12.2014 se nahaja na naslovu (vir: arhiv revije Obramba)

Facebook Google+ Twitter