Najti moramo pogum - Grahovo 6. april 2016

objavljeno: 18. maj 2016 11:15 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 18. maj 2016 11:16 ]
Tit Turnšek


      6. april 41. Napad na Kraljevino Jugoslavijo. Slovenija je bila razkosana, Del slovenskega ozemlja, ki ga je pokrivala večinoma ljubljanska nadškofija je bil priključen kraljevini Italiji.  Ljubljanski škof Rožman je poslal vdanostno izjavo Mussoliniju. Tistemu Mussoliniju, ki je uničeval Slovenski narod v Italiji odkar je tam zavladal fašizem. Spomnimo se Tigra. Temu Mussoliniju je obljubil brezpogojno vdanost in sodelovanje.

      Takrat se je slovenski narod zbral v OF. Rodila se je iz ponižanja s kapitulacijo kraljeve Jugoslovanske vojske; iz razžaljenega narodovega ponosa in zavedanja ogroženosti obstoja naroda.
      In kot bi rekel Ivan Cankar: »Narod si je pisal svojo sodbo sam, ne frak in ne talar mu je nista«. In tudi danes mu je ne bosta. Takrat smo začeli boj, boj, ki je terjal brezštevilne žrtve.
 
      Kadar stojim ob spomeniku padlih, postreljenih mladih ljudi, gledam njihova imena. Pred njimi je bilo še vse življenje, bili so polni ljubezni, načrtov, doma so imeli mamo, ženo, moža. In vendar so vedeli kaj je njihova dolžnost, branili so svoj doma, svoj narod. Narod, ki naj bi izginil in zemljo, ki naj bi jo zopet naredili Italijansko in Nemško.
     Danes smo tukaj, da se jim poklonimo, da obudimo spomine na slavne in težke dni našega boja za svobodo, boja za obstanek slovenskega naroda, za boljšo in pravičnejšo družbo, ki smo jo po vojni tudi dosegli. Boj z okupatorji je bilo eno najtežjih a tudi najveličastnejših obdobij v celotni zgodovini našega naroda.
      Danes se nekateri sprašujejo, ali so bile vse te žrtve potrebne?    
                                                                       
      Narod, ki za svoj obstoj ni pripravljen tudi umirati, ni vreden, da obstoja.

      Izdajstvo škofa Rožmana, je eno najbolj  sramotnih dejanj, je zločin, ki se ne odpušča, je brez primere v Evropi. Danes, pa ima oltarček za zidovi Ljubljanske nadškofije. Novačili so naivne slovenske fante najprej v tako italijansko tako imenovano 'Prostovoljno anti-komunistično milico' in nato v Nacistično SS, kar so tako imenovani domobranci v resnici tudi bili. To ni bila nikakršna Slovenska vojska. To da so se na begu maja 1945 preimenovali v Slovensko vojsko prav nič ne spremeni.

      Po vojni se je slovenska RKC večkrat opravičila za svoja dejanja. Po letu 91, pa je bilo vse to zopet pozabljeno. Rode ali pa Zore, to ti je isto. Neprestano širijo laži o naši NOB, Ne verjamete? Preberite si 'Ognjišče', 'Družino', 'Reporter' ali pa 'Demokracijo'. SS-ovcam postavljajo spomenike. Eden takih, ki sramoti vso državo je samo 10 metrov od tukaj. Katera božja zapoved gospod škof je »NE LAŽI«?
      Klero-fašizem danes v Sloveniji zopet dviguje glavo. Širijo strah, da bi Slovenci poiskali svojega ‘Fürerja’. Nekoč je Churchill rekel tale stavek: »Edino česar nas je res lahko strah, je strah sam«.
Hitler je imel svoje rjavo srajčnike, Mussolini svoje črno srajčnike, Janša pa bi imel Nacionalno gardo. K temu dodajmo, kar je pred kratkim rekel dr. Ivan Štuhec:
      Cerkev podpira Janeza Janšo, ker je edini politik, ki bi za dosego ciljev šel tudi do državljanskega spopada. Ja, tako pravi moralni teolog Štuhec in Štuhec, ni kdor koli, je gospod visoko v slovenski katoliški cerkveni hierarhiji. In kje je tukaj morala, gospod moralni teolog? To je pavi obraz vstajajočega slovenskega klero-fašizma. To je pravi obraz Ljubljanske nadškofije. Boj za oblast in bogastvo, kar je, že od proti reformacije dalje v resnici bil.

      Sedaj slovenska RKC zopet hlasta za kapitalom, ustanovila je banko, ponovno se je polastila naših gozdov, zapletla se je v finančne škandale, spomnite se nečednih poslov Mariborske nadškofije. Marsikaterega naivnega vernika je spravila ob življenjske prihranke. Katera božja zapoved gospod škof je "NE KRADI"? Slovenska RKC se vse močneje vpleta v državo, v politiko, pošilja ljudi na demonstracije pred sodišče, ruši zakone, ki jih je sprejel parlament. Vse to početje nima z vero nobene povezave. Ustvarja le razdor med Slovenci, blati naš NOB. Škof se hodi klanjat ustašem pred Barbarin rov. Ustašem, ki so v Jasenovcu zverinsko zaklali 7 slovenskih duhovnikov. Gospod škof, lepo  bi bilo, če bi se šli kdaj poklonit tudi njim. 
     Vera in evangelij sta gospodom iz ljubljanske nadškofije le sredstvo za grabljenje bogastva in obvladovanja družbe. To je bogoskrunstvo. V Svetem pismu piše: Daj bogu, kar je božjega in cesarju kar je cesarjevega. Ni je božje zapovedi, ki je še nebi prekršili.
     Najti moramo pogum, in se upreti vsem fašistoidnim pojavom in jasno povedati, kakšno državo hočemo in tudi kašno Evropo hočemo. Take kot je ta, prav gotovo ne. In kot bi zapel Balašević: "Čaka nas še sto ofenziv."

Smrt fašizmu!