Dan zmage na Sabotinu

objavljeno: 25. maj 2016 11:39 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 25. maj 2016 12:05 ]

Spomin na Tita še živi - Sabotin 2016


Tudi letos smo se zbrali na Sabotinu.

Naše vztrajanje je končno prodrlo v medije na način, da sedaj slovenska javnost razlikuje med vandali, ki uničujejo pomnike zgodovine in razume boj tistih, ki jih ohranjamo - ne le kot spomin pač pa kot navdih za prihodnost.


Le dan prej, so se naše tovarišice in tovariši zbrali na Kokoški, kjer je po lanskem rušilnem napadu fašistov z druge strani meje, letos zasijal obnovljen napis TITO.

 

Vemo zakaj vztrajamo, ker vemo kdo je zmagal. In ker se zavedamo, da bi brez borbe partizanov danes ne bilo Slovencev ali pa ti ne bi imeli več svojega jezika. Spomin na zmago naših prednikov je hkrati opomin pred sedanjo neoliberalno okupacijo, ki nam jemlje pravice, proizvodne zmogljivosti, finančno samostojnost, ki nas pravno in politično podreja tujcu in peščici domačih kolaborantov.Ne s tanki, tokrat so nas okupirali z bankami. V prihodnjem letu bo prodana tudi NLB, zadnja sistemska banka, ki je še v državni lasti.


V teh dneh so, domnevno od ljudstva izvoljeni, v resnici s strani oblastniških elit postavljeni poslanci, sprejeli zakon, ki na široko odpira vrata privatizaciji Kobilarne Lipica.
Čas je, da si izborimo nov dan zmage!
Facebook Google+ Twitter