PriPUNTaj SE!‎ > ‎Kolumne‎ > ‎

Le kdo si je zamislil takšno državo

objavljeno: 9. mar. 2016 10:53 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 9. mar. 2016 10:57 ]
Janez Muhvič 


V drugi svetovni vojni se je narod boril proti okupatorjem in domačim izdajalcem. Skupaj z drugimi narodi Jugoslavije je bila izborjena svoboda, neodvisnost in pridobljene so bile socialne pravice. Začela se je izgradnja domovine. Že kmalu po osvoboditvi pa je Stalinova buljumenta poskušala poteptati neodvisnost narodov, takrat naše skupne države. Tito stopil na čelo jugoslovanskih narodov in odločno zavrnil uničenje vsega, kar je si je narod izboril in s krvjo plačal.

Sledila je obnova, ki se je izvajala z danes težko predstavljivimi napori, z veliko odrekanja. Na prvem mestu je bila solidarnost, ki je vzbujala spoštovanje v vsem svetu. To je bilo tisto obdobje graditve gospodarstva in družbeno političnega sistema.

Potem so prišle elite, njihov pohlep in podkupljivost, ki so vse to izničile. Izdajstvo je šlo tako daleč, da je za njihove koristi tekla kri, pokale kosti in duše dvajsetih milijonov ljudi. Gospodarstvo je spet bilo na psu, družba je pod taktirko lastnikov kapitala izgubila etični in moralni kompas. Sožitje, solidarnost, tovarištvo, poštenje in medčloveška ljubezen so na enkrat izginili. Zamenjali so jih pohlep, mržnja, nezaupanje, pojavijo se nacionalizmi, ki so glodali bratstvo in enotnost takratne skupnosti. Rezultat vsega tega neurja je bil razlog, da je nastalo 6 »Bananistanov« na vrhu katerih so se usidrali nekdanji goreči komunisti. Skupaj z narodnimi izdajalci je ta uničevalski stroj uničil skoraj vse kar je narodnega bogastva: družbena lastnina je postala privatna ali državna in lastniki so z njo delali kot svinje z mehom. Delavcem in državljanom so odvzeli pravico odločanja, vzeli so jim delo, zmanjšali socialne pravice in kar je najhuje ČLOVEKU SO VZELI ČLOVEČNOST.

Facebook Google+ Twitter

Leta 1991 smo postali samostojna država. Dežela Slovenije je dobila samostojno državo. San vseh sanj tukaj bivajočega naroda. Za to državo je tekla narodova kri, uničevalo se je narodovo bogastvo kot zaloga za boljšo prihodnost, uničena je družba v kateri se je človek počutil človeka. Narod je naivno verjel in se prepustil vladanju elit katerih početje iz dneva v dan dobiva vse jasnejši obraz. Izdajalski, nečloveški, lopovski.

Zato si postavljam vprašanje: Le kdo si je zamislil takšno državo za katero smo prevarani stopili skupaj leta 1991?

Ves narodov trud je uničen in še tisto malo, kar daje v državno blagajno se mora podariti. Bruselj zahteva privatizacijo. Naši vladarji dan in noč trobijo, kako je država slab gospodar. In res je, SLABA DRŽAVA JE LAHKO SAMO SLAB GOSPODAR. HKRATI PA JE SLABA DRŽAVA PREKRASEN IN HVALEVREDEN HLAPEC LASTNIKOM KAPITALA. Kako to, da nemške državne firme kot Fraport in DT kupujejo naše , našo muko, pa še tako poceni, da to ni res?

In prav ti isti politiki, ki v lopovskih kupčijah nastavljajo svoje vodilne kadre tarnajo o slabih vodstvih in zato je privatizacija nujna! Ena od najgrših laži s katerimi nas zavajajo v umazani vojni proti lastnemu narodu!


Oblastniki privabljajo drage tuje investitorje. Izza njih ne bo ostalo  nič od delavskih pravic, nič od delovnih mest, nič od človeka. In nič od rezultatov dela našega naroda ne bo ostalo v Sloveniji. podjetja bojo izčrpali, uničili, delavstvo pa pognali na cesto na hrbte tistih nekaj, ki še delajo za bedno mezdo ali celo brez nje.

Banke, tudi zasebne, delajo luknje, ker kapital izpuhteva v lopovske žepe in se pretaka povsod po svetu, samo pri nas ne sme ostati. Zato plačujemo noro visoke in sovražne kredite od katerih ima narod bore malo ali nič. Izpuhtevajo. Slaba banka je lahko samo v slabi državi. Omislili so si jo tisti, ki nas želijo žive zakopati. A res Slovenija ne premore domače pameti, če že mora biti ta prekleta banka?  So tudi podatki, ki kažejo, da je ta tvorba odkupila za minimalno ceno dolgove od posvečenih podjetij, ki so redno odplačevala kredite. Je težko uganiti, kje je razlika in kdo jo bo pokrpal ter kdo se že sedaj masti?

Upokojenci z neprestanim  lajnanjem profiterske politike so breme družbe. To kar so ustvarili sedaj upokojeni ne šteje nič. Lahko pričakujemo »prestrukturiranje« družbe. Zato ne bi začudilo, da stopi v veljavo kakšen vladarski dekret, da jih je treba dobesedno pobijati, saj ne prinašajo dobička barabam, ki izkoriščajo  tudi lastno mater. Sedaj se jih pobija že s tem, da nimajo od česa živeti, da nimajo za zdravila, položnice, stanovanje …

Kakšno je zdravje naroda v tej situaciji? Iz dneva v dan slabše. Ravno zahvaljujoč uvoženi demokraciji, ki je vse prej kot to kar beseda pomeni.

Kaj jemo, kaj pijemo? In nihče za to ne skrbi, kaj šele odgovarja.

Kako bo izobražena naša mladina in kako vzgojena? Učijo jo za poklicne idiote, nesposobne razmišljanja po pameti, ki nam je dana v zibelko, vzgajajo v brezjajčne pohlevneže v šolah, cerkvi kot v vseh prodanih medijih in kažejo kaj čaka tiste, ki se upajo  samo povedati, kaj šele upreti krivici. Namesto sposobnih, voljnih, poštenih in na temelju znanja vzgojenih vsestransko ustvarjalnih ter kritično mislečih ljudi delajo sužnje brez hrbtenice, bitja brez volje, brez samozaupanja in samozavesti.

Vsevedi politiki so dali znanstvenikom status in plačo – da jim prikimavajo in , da se brigajo za svojo rit.

Kaj je s kulturo, to duhovno hrano, ki bistri um in krepi duha? Sami zvoniki, maše, filmi  samo o denarju in o ničemer drugem. Z ameriško spakedranščino kot narod ne bomo obstali.

Iz enega sindikata so naredili tisoč in enega. Samo, da razbijejo in na nasprotne bregove postavijo delavce ter jih tako popolnoma neorganizirane z ustrahovanjem obvladujejo. Kako se potem lahko uspešno borijo za svoje pravice? Je težko vedeti zakaj je tako?

Leta 1968 so se študentje dvignili in v »diktatorski« Jugoslaviji se je moralo slišati ter ubogati njihov glas. Kje so razumniki in študentje danes? Kdo od vseh tako za narod skrbečih vladarjev sliši glas naroda in se ravna po njem?

Komu v blagor imamo pravosodje, policijo, vojsko? Zato , da ščitijo narod in njegovo imetje? Kriminal se neovirano razrašča, policija pa niti prisluškovati ne sme v lovu na največje barabe. Po zakonu! Iz naše vojske so naredili okupatorskega hlapca v službi zločinskega NATA, ki nam ukazuje koliko moramo potrošiti v njegovo korist.

Z ustavo so nam vzeli pravico odločanja o lastnem delu in našem imetju. Krasna ustava in krasna tista pravniška rokomavharska združba, ki je tudi uradno vpeljala diktaturo lastnikov kapitala; njihovi fašisti in neonacisti pa svobodno šarijo po Sloveniji. Ohranjevalce belogardističnega izdajstva pa ta država hrani in plačuje visoke zneske, premnogim delavcem pa niti prispevkov.

Namesto resnične svobode nam ponujajo parade ponosa – torej je seksualna svoboda iz katere ne bo niti enega deteta edina svoboščina, ki narodu pripada?

Živela demokracija! Ves zatirani svet se dviga za socializem…