PriPUNTaj SE!‎ > ‎Feljton‎ > ‎

Mi bomo tej vladi odvzeli mandat!

objavljeno: 7. avg. 2016 13:55 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 7. avg. 2016 13:55 ]
David Kristan, Puntar

govor s protesta v Ljubljani


 

Tovarišice in tovariši, danes je 3. seja nadzornega sveta vlade. Da ne pozabimo. Mi smo nadzorni svet vlade!

S ponosom stojim danes tukaj med vami. S ponosom sem del vas, kakor ste tudi vi del mene. Ta Cerar je govoril o pouličarstvu.

Pa je on sploh kdaj na ulici? Ga je kdo od vas videl? Če bi mi bili pouličarji, ne bi govorili, da mi ne bomo narod hlapcev. Pouličarji bi rekli: "Cmerar, ti si ena smrdljiva, strahopetna pi**a".

Samo, jaz sem Puntar, pa bom rekel malo drugače. Po puntarsko. Cerar, nimaš jajc, da bi se soočil z ljudmi, ki so del državnega gospodarstva.

Tisti, ki se ne spoznate najbolje na politiko, vam jo bom na hitro razložil v enemu stavku. Danes je dober minister vlade tisti, ki ne uživa Cerarjeve podpore .

Luka Koper. Primorska. Hvala vsem delavcem, da ste naredili upor in ga razširili po celi Sloveniji.

Bi vas pa sedaj rad spomnil tudi na Lipico. Lipici se je zgodilo ravno to, kar bi se po načrtih vlade moralo zgoditi Luki Koper.

In uničili so še eno podjetje v državni lasti.

To je naša last in vi ste nam jo odtujili brez naše privolitve.

Marsikdo od vas ne ve, da poteka tiha privatizacija Telekoma. Zato obstaja tudi velika verjetnost, da se bo enako dogajalo z Luko Koper ali katerim koli še stabilnim državnim podjetjem.

Politika ponekod v svetu služi ljudstvu. Pri nas pa je parazit, ki črpa še zadnje velike spomenike državnega gospodarstva.

Mi bomo šli naprej, ker so bili pritiski na Luko s strani vlade premočni. Mi ne bomo zahtevali odstopa Gašperšiča in Dragonje. Mi bomo tej vladi odvzeli mandat!

VSTALA SLOVENIJA – HVALA, PRIMORSKA!

Študenti za brezposelne, brezposelni za socialno ogrožene, socialno ogroženi zaradi upokojencev, ker jih morajo živeti, upokojenci pa zaradi tega, ker ne prejemajo pokojnine, ampak socialno pomoč.