ARHIV‎ > ‎

V PETEK PROTI RAZPRODAJI PODJETIJ!

objavljeno: 27. avg. 2014 03:42 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 3. nov. 2015 11:59 ]

"Vojno proti delavstvu je potrebno razumeti kot pravo vojno. Še posebej v ZDA, kjer se je oblikoval razred poslovnežev, ki se je poenotil v skupni razredni zavesti. Že dolgo sebe vidijo kot borce v razrednem boju zoper delavstvo, hkrati pa si prizadevajo, da tega vsi ostali ne bi prepoznali" 
Noam Chomsky

V teh dneh nam ta razred, ki je v svojo razredno zavest uspel vključiti poslovneže, bančnike in politike po vsem svetu in tudi pri nas, prodaja še zadnja pomembna podjetja v državni lasti. Najprej so nam ukinili družbeno lastnino pod pretvezo, da je državno enako dobro kot družbeno. Sedaj državno spreminjajo v zasebno. Nakupi se izvajajo preko denarja, ki so ga s krediti izčrpali v tujino, kredite pa preko bančnega sistema, davkov, nižanja pravic in krčenja javnih storitev naložili nazaj na naša pleča. Z našim denarjem bodo kupili Telekom Slovenije. Z našim denarjem bodo kupili Brniško letališče. Z našim denarjem bodo kupili ostala podjetja s seznama in tista, ki na seznamu še niso. Z našim denarjem bodo kupili javno zdravstvo, javno šolstvo in vse kar je še vrednega v tej družbi. Z našim denarjem bodo kupili našo bodočnost. Danes tega morda še ne vidimo, zato pa bodo to občutili naši otroci. Vprašanje je le ali jim bomo znali povedati, kaj pomeni socializem, kaj pomeni družbeno premoženje in jih s tem znanjem oborožili, da bodo lahko nadaljevali boj, ki smo ga mi šele začeli.
Z ideološkim bojem nam preprečujejo, da bi se ljudstvo oblikovalo kot razred in vzpostavilo lastno razredno zavest. Le vzpostavitev sodelovanja, medsebojnega spoštovanja in enotne fronte proti peščici najbogatejših, proti razredu, ki ga vodi brezmejni pohlep in ima ogromno moč le dokler smo mi notranje razcepljeni, bo preprečilo tovrstno početje.

Priložnost, da to naredimo, bo v PETEK, 29. 8., ob 10. uri pred stavbo Slovenskega državnega holdinga, bolj poznanega kot slaba banka, na Mali ulici 5. 
Združena levica bo predstavila tudi naše stališče na tiskovni konferenci. Vsi mi pa se jim pridružimo v tihem protestu. Protestu, ki naj bo tako grozljivo tih, kot je grozljivo zatišje pred bližajočo se nevihto.


Facebook Google+ Twitter