ARHIV‎ > ‎

Volitve 2014


Po skoraj dveh letih kaljenja in učenja znotraj vstajniških gibanj in civilne družbe je pred nami čas, ko je trebna prevzeti odgovornost, da svoje prizadevanje za družbo, v kateri bo človek spoštovan in delo cenjeno, potrdimo tudi s podporo naprednim političnim skupinam na predčasnih državnozborskih volitvah. Puntarjem lastni ideji socializma in neposredne demokracije smo našli v koaliciji Združene levice. Zato smo aktivno pristopili k podpori kandidatom edine zares leve politične grupacije, ki ne nagovarja volivcev, pač pa poziva soborce k vztrajanju pri skupnem boju za pravico do dostojnega in sonaravnega življenja v prijazni skupnosti.

Predstavljamo naše tri Puntarke in Puntarja, ki bodo skupaj z ostalimi 84 kandidati različnih družbeno-političnih grupacij nastopili kot del koalicije Združena levica.


1. volilna enota, volilni okraj Idrija in Cerkno - Špela Peršl Mlakar

Rojena sem v času, ko je delavec še hodil z dvignjeno glavo in si upal postaviti se za svoje pravice. Kot potomka borcev NOB z Vojskarske planote sem še posebej ponosna na sodelovanje s tistimi, ki ne sprejemajo uničevanja javnega in skupnega.

Sem ekonomistka, trenutno zaposlena kot vodja računovodstva in kadrovske službe. Ker mi človek pomeni največ, sem se lansko leto odločila nadaljevati  študij na področju vseživljenjskega učenja, kar mi bo, ko ga bom čez eno leto dokončala, omogočilo delati tam, kjer se najbolje počutim – med ljudmi in za ljudi.

Za kandidaturo sem se odločila, ker želim pokazati, da je politika stvar ljudi in da le aktivni državljani lahko ohranimo suverenost lastne države.

Prizadevala si bom predvsem za polno vključenost državljanov pri odločanju na lokalni in državni ravni, ohranitev in izboljšanje javnih storitev ter soodločanje zaposlenih pri upravljanju podjetij.


Špela na facebooku

eNaslov: Piši Špeli


2. volilna enota, volilni okraj Nova Gorica II - Jaka Fabjan

Rojen sem na Goriškem. V za mnoge prelomnem letu 1980 sem se šolal na osnovni šoli Milojke Štrukelj in Gimnaziji Nova Gorica, nato pa nadaljeval študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. 

V študijskih letih sem se priključil različnim civilnodružbenim pobudam kot kritični spremljevalec obstoječega. Še zlasti sem bil dejaven v študentskem gibanju, predvsem pa v Klubu goriških študentov kot član upravnega odbora, kasneje tudi kot predsednik.

Premagovanje prekernosti skozi ekonomsko neodvisnost si zagotavljam s trdim delom tako v domačem kot v mednarodnem okolju, kjer sem se znašel na razločnih delovnih mestih, od dela v proizvodnji do dela na francoski ambasadi.

Jaka kandidira tudi s podporo skupine Goriška.si

Jaka na facebooku


eNaslov: Piši Jaki


5. volilna enota, volilni okraj Mozirje - Karmen Vršić Drevenšek

Sem aktivna državljanka, profesorica angleščine in sociologije, študentka inkluzivne pedagogike, 

pedagoginja za strokovno pomoč dijakom s posebnimi potrebami.


Sem ZA krepitev kakovosti socialne države na račun bogatih in odpravljanje brezposelnosti s krajšanjem delovnega časa ter PROTI neoliberalizmu, fašizmu in nacionalizmu v vseh oblikah.


Karmen na facebooku

eNaslov: Piši Karmen


8. volilna enota, volilni okraj Gornja Radgona - Valentina Škafar

Po izobrazbi sem kulturologinja, z opravljeno magistrsko specializacijo iz Študij o Evropski uniji na Pravni fakulteti v La Coruñi v Španiji, kjer sem nekaj let živela in delala. Delovne izkušnje na področju kulturnega in projektnega managementa, organizacije dogodkov, svetovanja na področju politik in programov EU ter stikov z javnostmi sem si med drugim nabirala tudi v Bruslju na predstavništvu Gališke avtonomne pokrajine, Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Ljubljani ter informacijski službi EU- Europe direct La Coruña. Trenutno sem zaposlena kot koordinatorka programov za mlade na Združenju za očitne stvari. Tekoče govorim španski, nemški in angleški jezik, pasivno pa italijanski, portugalski in francoski. Svoj prosti čas namenjam aktivizmu, še posebej na področju revizije javnega dolga, uvedbi direktne e-demokracije, socialnega podjetništva, celostne samooskrbe, pravic živali, promociji permakulturnega načina obdelovanja zemlje, zavzemam se tudi za legalizacijo konoplje. Prepričana sem, da je sreča na strani pogumnih, moj življenjski moto pa povzema misel M. Gandija: »Bodi sprememba, ki si jo želiš v svetu.« 

Valentina na facebooku

eNaslov: Piši Valentini

  
Podstrani (1): Volitve 2014