ARHIV‎ > ‎

Odprto pismo evropskim poslancem

objavljeno: 20. jul. 2014 12:44 avtor: Puntarji Slovenije   [ posodobljeno 3. nov. 2015 12:02 ]

Čutimo za nujno, da se oglasimo v zvezi z incidentom, ki se je zgodil na prvi dan zasedanja evropskih poslancev v Evropskem parlamentu, ko so si trije evropski poslanci EPP/SDS (poslanec Zver, poslanki Tomc in Šulin) privoščili izjave, za katere je odgovorna stranka SDS v Sloveniji in kot taka predstavlja  manjši del volilnega telesa RS, nikakor pa ne mnenja  vseh državljanov RS.

Facebook Twitter Google+

SKUPINKAZENSKA OVADBA, PUNTARJI- GIBANJE ZA AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO in PROTESTIVAL strogo obsojamo tak način predstavljanja in izkrivljanja resnice v Evropskem parlamentu, kar je evidentno iz priloženega teksta

http:/www.milanzver.eu/clanki/v-strasbourg-trije-poslanci-opozorili-na-nelegitimnost-volitev-v-sloveniji

Volitve v RS so bile dne 13.07.2014 izpeljane na demokratičen in pravno veljaven način ter so kot take legitimne.

Milan Zver v svojem govoru pove, da je vodja poslanske skupine SDS v Sloveniji Janez Janša obsojen brez dokazov.

Temu odločno oporekamo! Po Ustavi ima v Sloveniji oblast ljudstvo. Sodišča sodijo v imenu ljudstva in po predpisanem postopku. Okrajno sodišče v Ljubljani je sodbi v imenu ljudstva Opr.št. II K 2457/2010 z dne 05.06.2013 Janeza Ivana Janšo spoznalo za odgovornega kaznivih dejanj dajanja in sprejemanja daril za nezakonito posredovanje po 269. členu Kazenskega zakonika Slovenije in mu  izreklo zaporno kazen. To sodbo je potrdilo Višje sodišče v Ljubljani z dne 21.03.2014. Janez Ivan Janša je pravnomočni obsojenec, zapornik, ki ga je doletela pravna posledica, zapor.

Postopki v izrednih pravnih sredstvih tečejo nemoteno dalje, po pravno-legalni poti, hkrati pa se s strani ene politične opcije v RS, SDS, vrši hud pritisk preko medijev, elektronskih povezav, twitterja in predvsem v obliki fizičnega obleganja sodišča grozi sodnikom in s tem celotni sodni veji oblasti.

Skupina kazenska ovadba (SKO), Puntarji in Protestival take pritiske odločno obsojamo, ker niso znak neke demokratične zrelosti in predstavljajo velik psihičen pritisk na neodvisno sodno vejo oblasti v RS.  Sodišče ne zavira obsojenčevih legitimnih poti in le-to bo odločilo, na podlagi visokih sodnih standardov v RS ali je obsojenec Janez Ivan Janša politični umotvor ali le navaden kriminalec, ki se kalimerovsko skriva za strankarski hrbet in producira ulico.

Romana Tomc omenja, da pravna država deluje, če njene institucije uživajo najvišjo stopnjo zaupanja, da pa v RS temu ni tako, ter mu odreka neodvisnost. Medvrstično pritrjuje, da je Janez Ivan Janša politični zapornik.

Večina državljanov Slovenije se odločno distanciramo od njene izjave in dopuščamo možnost, da se del volivcev SDS strinja z njo. Ponovno opozarjamo evropske poslance, da smo demokratična, pravna in socialna država suverena po Ustavi RS in ne dovolimo, da poslanci neke politične opcije v RS in širše, v EU in evropskem parlamentu, govorijo v našem imenu, v imenu vseh državljanov RS!

Patricija Šulin opozarja, da je bil prvak SDS obsojen le na podlagi indicev.

Če sledimo njenemu razmišljanju, so vse indične sodbe nedopustne, torej lahko mirne vesti izpustimo vse zapornike, kartelno narkomafijo in bele ovratnike, saj so v večini primerov sodbe postavljene na podlagi močnih indicev, ki v nekem času in kraju, v sosledju in s kronološko natančnostjo pripeljejo do obsodilnih sodb in s tem do pravnih posledic, zapora.

V 125. čl. Ustave RS je zapisano:  Sodniki so pri opravljanju sodniške funkcije neodvisni in so vezani izključno na ustavo in zakon.

Temu pritrjujemo državljani RS!

Predsednik države molči kljub pozivom različnih CI in Odborov. Nedopustno. Ni kdorkoli, je vrhovni poveljnik naše države in predsednik vseh državljanov ne le ene politične opcije.

Protestiramo proti zlorabi pravice do svobode izražanja in lansiranja neresnic evropskih poslancev SDS v evropskem parlamentu in obenem obsojamo ravnanje predsednika države, ker molči namesto, da bi se sodni veji oblasti postavil v bran.

SKUPINA KAZENSKA OVADBA,  PUNTARJI- GIBANJE ZA AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO IN PROTESTIVAL