ARHIV‎ > ‎

4. skupina Združene levice - civilno-družbena gibanja in posamezniki

objavljeno: 8. jul. 2014 01:20 avtor: Karmen Vršić Drevenšek   [ posodobil 3. nov. 2015 12:05 Puntarji Slovenije ]
Združena levica je koalicija štirih enakovrednih partnerjev: treh strank (IDS, TRS in DSD) ter četrte skupine, ki jo tvorijo civilno-družbena gibanja in posamezniki. V četrti skupini torej nismo člani strank, ampak preprosto ljudje, ki nam ni vseeno, kaj se dogaja okoli nas, in smo pripravljeni usmerjati svoje energijo in znanja v spreminjanje stvari na bolje kot aktivni državljani.

Zavzemamo se za neposredno demokracijo, ki jo predvideva že Ustava, saj določa, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo. To ne pomeni, da bi vsak odločal o vsem, tudi o stvareh, ki ga ne zanimajo, ampak da bi vsak lahko odločal o stvareh, o katerih bi želel, ker se mu zdijo pomembne. Zdaj o vsem odločajo člani strank in elit, večinoma v škodo večine ljudi, ki le nemočno opazujemo, kako gredo stvari na slabše.

Smo za uvedbo instituta ljudske nezaupnice, ki bo omogočila, da lahko ljudje politike in funkcionarje odpokličemo z glasovanjem, če nismo zadovoljni z njihovim delom.

Če bi rad/a, da tudi tvoje mnenje šteje, se nam pridruži v 4. skupini Združene levice. Skupaj smo močnejši. In vedno več nas bo. 

Simon Brežan, koordinator 4. skupine, o vlogi 4. skupine v Združeni levici:
Comments